orgelIn het Zaandam van de 19e eeuw bestonden er maar liefst 5 à 6 Doopsgezinde kerken van verschillende stromingen. Aan de Doopsgezinde Kerk aan de Grote Glop te Zaandam leverde Jonathan Bätz in 1838 een orgel met twee handklavieren en aangehangen pedaal; dit instrument werd op zondag 18 november van dat jaar in gebruik genomen. In 1860 is het orgel overgeplaatst naar de nieuwgebouwde Doopsgezinde Kerk aan de Oostzijde te Zaandam, bijgenaamd "De Doofpot". Dit kerkgebouw aan de Oostzijde is in 1953 gesloten na een serie kerksluitingen binnen de Doopsgezinde Kerk.

bord‘Op je bord’ is het nieuwe najaarsproject van de Nicolaaskerk. We gaan aan het werk met een bord en verf om vorm te geven aan een heel speciaal gegeven. Dat zal ik u uitleggen.

 

 

 

 


agenda1 Alle activiteiten voor de komende periode in 1 oogopslag. 

9 en 23 oktober en 13 november: Op je bord - creative midag borden schilderen: Nicolaaskerk, aanvang 14.30 uur.
Donderdag 25 oktober: Joodse feestdagen: de maand tisjiri: Petruskerk te Krommenie: aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 3 november: Najaarsconcert COV Zaanstreek:  Mozartrequiem. Oosterkerk, zuiddijk 1 te Zaandam. Aanvang 20.00 uur. 
Woensdag 7 november: Verschillen en overeenkomsten Protestant en Katholiek: Nicolaaskerk te Krommenie: aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 17 november: Jubileum concert Bätz orgel: Nicolaas kerk te Krommenie. Aanvang 16.00 uur (kerk vanaf 12.00 uur open).