muizendamesIn de vorige editie van Kerknieuws stond de laatste aflevering van Muis in beeld. Hierin was de ontknoping van het verhaal te lezen met de geboorte van babymuis. Maar nu was de vraag die nog openstond: hoe heet babymuis?

 

 

 

Ik heb verschillende namen binnengekregen en die wil ik u hierbij meegeven.

Esperans, Reintje, Herald, Mayke, Noah, Immanuel, Trippel en Peter. Dat buurvrouw Cato de mooiste naam voor haar kleine uitzoekt!

En nu we het toch hebben over de muizenfamilie van Joachiem, moeten we u ook nog laten weten wie er achter al die mooie muizenpoppen, prachtige foto’s en het verhaal zitten. Het was een drievrouwschap!

De maakster en haakster van de muizen was mevrouw Willemien Helderman. Zij heeft de muizen gehaakt en voorzien van hun eigen kleding en van allerlei aansprekende details waardoor de diertjes een eigen karakter hadden. Door haar minutieuze werk hebben jong en oud genoten van de ‘Nicolaasmuizen’. Apart en ook samen waren ze een overtuigende familie met hun eigen stijl.

De foto’s van de muizen in het kerkblad werden gemaakt door Emma van Bortel. Op een zonnige middag in september, toen het licht heel mooi was, heeft ze hen, op allerlei verschillende plaatsen in de kerk, allemaal op de foto gezet. Het leek daardoor of in het leven van de muizen steeds maar weer of de zon scheen!

Willemien en Emma, heel hartelijk dank!

De verhalen over de muizen waren van ondergetekende.

Ds. Neeltje Reijnders