Veertigdagentijd Experimenteel bidden in de Nicolaaskerk, ‘Anders dan anders’, woensdagen 11, 18 maart en 1 april, 15.00-15.30 uur. AFGELAST

De hele Veertigdagentijd staat de Nicolaaskerk in het teken van bidden. De kerkdiensten zullen dat thema dragen. De mensen van het liturgisch bloemschikken zullen er aan vormgeven met hun prachtige bloemstukken die we van hen gewend zijn. Zij maken stukken die gebaseerd zijn op het beroemdste gebed in de het Christendom: het Onze Vader. Iedere week is een gedeelte van dat gebed de basis waarop zij hun bloemstuk maken. Iets om naar uit te kijken!

En ook door de week wordt het thema voortgezet. We gaan drie woensdagen telkens een half uur experimenteel bidden. Dat doen we naar aanleiding van het boekje ‘The prayer experiment notebook’ (Het gebed experiment aantekeningenboek’) van Miranda Threlfall-Holmes en Mina Munns dat ik de afgelopen zomer in de boekwinkel van Hexham Abbey kocht.

Hierin worden een aantal alternatieve gebedsmogelijkheden aangereikt waar ik dankbaar uit geput heb en ook bij heb aangevuld. Je blijkt te kunnen bidden met schuurpapier en wol. Maar ook met repen gekleurd papier waarop geschreven en/of getekend kan worden en de mogelijkheden die die werkvorm dan weer biedt. Aangezien deze werkvormen heel creatief zijn, zijn deze bijeenkomsten geschikt voor volwassenen én kinderen. Daarom worden deze bijeenkomsten op de woensdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur gehouden. Daarna is er voor wie dat wil de gelegenheid om nog even na te praten en de laatste hand te leggen aan het ‘gebed’.

Wilt u zich bij mij opgeven met het oog op de hoeveelheid materiaal en de te zetten koffie en thee? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een briefje door de brievenbus van de pastorie.

Ds. Neeltje Reijnders

40dagen2020