De hele Veertigdagentijd staat de Nicolaaskerk in het teken van bidden. Ook de leden van het liturgisch bloemschikken zullen vorm geven aan het thema bidden met hun prachtige bloemstukken die we van hen gewend zijn. Zij maken stukken die gebaseerd zijn op het beroemdste gebed in het Christendom: het Onze Vader.

 

40d1

 

 

 

 

 

 

Eerste zondag veertigdagentijd 1 maart 2020

Uw Naam worde geheiligd. Het gebed staat voor bezinning, zelfreflectie en kijken naar de toekomst, samen met God. De schikking bestaat uit een gele en paarse tulp en een spiegel. De tulp is in de kerkelijke traditie het symbool van gebed. De bloembladen staan open naar de hemel. De kleur geel verwijst naar het licht, luister, glorie. Purper staat voor gezag en koninklijkheid. De spiegel is de stip aan de horizon, ons houvast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40d2

 

 Tweede zondag veertigdagentijd 8 maart 2020

De kleur van deze zondag is paars. We hebben getracht een schikking te maken die betrekking heeft op de derde regel van het Onze Vader: Uw koninkrijk kome.

De genoemde pure en tere woorden uit het Onze Vader klinken als een groot verlangen naar het meest volmaakte.

De hyacint – verbeeldt schoonheid, geluk, liefde – in de schikking symboliseert die gedachte dat verlangen als het ware de woorden:

Uw koninkrijk kome, en al het mooie wat er dan zal zijn.

De wortels ‘haken’ naar het water, de aarde, de bloem richt zich naar boven, het licht. De stip aan de horizon: ons houvast.

 

 

 

 

 

 

 

 

40d3

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde zondag in de 40 dagen tijd 15 maart 2020

“Uw wil geschiede gelijk in de hemel als ook op de aarde'.

De achtergrond is nog steeds de spiegel, de stip in de verte. Daar kunnen wij ons in herkennen.

De eenvoudige schikking van de uitwaaierende brem is het symbool tussen hemel en aarde.

Wit de kleur van deze Paastijd.