coronaoktUpdate 25 juni 2021

Versoepeling tot maximaal aantal aanwezigen op anderhalve meter. Samenzang mogelijk.

Vanaf zaterdag 26 juni 2021 heeft de rijksoverheid opnieuw versoepelingen doorgevoerd in de covid-19 maatregelen en is er ook ruimte om dit te doen ten aanzien van kerkdiensten. Het advies van CIO (Interkerkelijk Contact In Overheidszaken) aan de aangesloten kerkgenootschappen bevat o.a. de volgende aandachtspunten:

 

1. In kerkdiensten mag 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen worden gebruikt voorzover hierbij de 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers mogelijk is.

2. Belangrijk is dat hierbij de algemene randvoorwaarden in acht worden genomen:

  •  nakomen van de basisregels (afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten)
  •  voorafgaande reservering en registratie
  •  gezondheidscheck
  •  placering in het kerkgebouw
  •  hygiĆ«nemaatregelen op locatie: zoals het beschikbaar stellen van desinfecterende handgel en gelegenheid om handen te wassen.
  •  De verkeersstromen van de kerkgangers moeten goed gescheiden blijven, zodat het mogelijk is om daarbij onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook in de sanitaire voorzieningen.

3. De mondkapjesplicht vervalt grotendeels per 26 juni a.s. Alleen op plaatsen waar de anderhalve meter niet gehandhaafd kan blijven blijf deze verplichting gelden. Deze verplichting geldt niet voor kerkdiensten, maar kan wel worden toegepast waar de nakoming van de 1,5 meter afstand niet mogelijk is.

4. (Samen) zingen: bij de versoepelingen die op vrijdag 18 juni jl. bekend werden gemaakt werd ook gemeld dat het dringende advies om niet te zingen, te schreeuwen of blaasinstrumenten te bespelen vervalt.

De kerkenraad heeft gemeend om deze versoepelingen over te nemen. Dat betekent dat men zich voor elke dienst vooraf dient op te geven tot uiterlijk vrijdag voor 18.00 uur via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telef. 075-6213 378 of 6210 722. U krijgt dan een bevestiging.

U moet niet komen als u klachten heeft. Bij het binnenkomen in de kerk wordt u verzocht de handen te desinfecteren en uw naam te noteren. Neem de afstand van 1,5 meter in acht. De garderobe is niet in gebruik. Er is voldoende ruimte in de kerkzaal om uw jas op een lege stoel te leggen.

Ook heeft de kerkenraad besloten het koffiedrinken voor- en/of na de dienst nog even op te schorten en dit eerst weer te laten plaatsvinden na evaluatie van genoemde versoepelingen.

Mocht u zich desondanks toch niet veilig/prettig voelen, blijf dan thuis. U beslist zelf of u aan de kerkdienst wilt deelnemen. De diensten worden rechtstreeks zowel via geluid als beeld uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl en kunt u ook benaderen via onze website (www.pknkrommenie.nl) zodat u thuis de diensten ook kunt beluisteren

 

anderhalfNeem de basisregels in acht.

handen wassen, afstand houden, beschermingsmiddelen gebruiken waar nodig, bij klachten thuisblijven en altijd en onverwijld testen bij milde klachten.