Afdrukken

De werkgroep V&V bestaat uit 4 personen inclusief de predikant. Zij organiseren activiteiten rond de thema’s vieren en vormen.

Soms vraagt de kerkenraad aan de werkgroep V&V om rond een bepaald onderwerp een gemeenteavond te organiseren. Zo heeft de werkgroep gemeenten avonden georganiseerd o.a. rond de thema’s, “Zegenen van andere levensrelaties dan het huwelijk tussen vrouw en man” en “Voltooid leven”.

Ook organiseerden wij groothuisbezoeken b.v. rond het Thema “Liturgie”.

Bij vieren kunt u denken aan het Sinterklaasfeest en Koningsdag. Met deze activiteiten proberen we nadrukkelijk ons te promoten als dorpskerk. De kinderspelen op Koningsdag worden altijd goed bezocht. Verder was er een muizenverhaal voor de kinderen en veel knutsel en schilder momenten voor iedereen rond b.v. Kerst en Pasen.

Bij vormen gaat het meer om verdieping te krijgen over een bepaald onderwerp. Er waren n lezingen over het Anatheïsme en IJsselspiritualiteit / moderne devotie. Over het leven en werk van Geert Groote.

Ook is er een voorstelling en gesprek geweest over het boekje ‘De kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry.

Verder zijn er boekbesprekingen geweest: o.a. over het boek “Liberaal Christendom” en Bijbelse miniaturen van Carel ter Linden.

Ook een avond met Pieter Ousoren over zijn boek De Naardense Bijbel

en een avond over de verschillen tussen Katholiek en Protestant.

Als laatste noem ik een avond met Willem van de Berg uit Wormer die veel vertelde en liet zien maar voor al ook liet horen over de Rollingstones. Ook een hele bijzondere avond.

Voor 2020 hadden wij ook weer de nodige plannen maar die zijn door Corona voorlopig niet uit te voeren. Mocht u ideeën hebben over onderwerpen waar u in de toekomst wel eens mee aan de slag zou willen gaan dan horen wij dat graag van u. Bel of mail gerust naar Gerda van der Vaart. 075-6212633 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.